Het reizen is begonnen
30 Oktober 2006 | Australië, Alice Springs
Eerst even wat opmerkelijke feiten. Alex en ik zijn beide onze Nederlandse Sim-kaart kwijt, inclusief de meeste nummers, dus laat ff je nummer achter. Onze Australische telefoon nummers zijn:
Alex: +61 4 04914907
Wigger: +61 4 48786922
Verder is ons opgevallen hoe snel je hier mensen ontmoet, een band creeert met deze mensen en weer snel afscheid neemt.
Hebben nu wel al met zo'n 20 mensen afgesproken in Sydney bij Oud&Nieuw.
De afgelopen 19 dagen hebben wij ons verplaatst van Sydney via Broken Hill, naar Adelaide, naar Alice Springs.
Sydney
Onze laatste dagen in Sydney waren weer net zo mooi als de dagen ervoor. De surftrip die ik heb gedaan was echt fantastisch,ik ga dit zeker veel vaker doen. Ben helemaal into het surfen.
Verder zijn we nog naar het Aquarium geweest, was erg leuk om al die tropische vissen te zien. Verder hebben we ons hostel voor Oud&Nieuw geboekt, veel gechillt en in het park gehangen en heel veel nieuwe mensen ontmoet. En we hebben een fantastische laatste avond gehad. Het was weer de Backpack dinsdag feestavond in The Gaff, muziek was super en het publiek was super.....
Woensdag ochtend hebben we ons weer eens traditioneel verslapen; moesten om 10.00 uitgecheckt zijn, wij deden dit om 12.00. Gelukkig zaten er geen sancties aan. Na te zijn uitgechekt zijn we naar het treinstation gegaan om aan onze 25 uur durende trein trip te beginnen.
Sydney-Broken Hill-Adelaide
De trein trip begon goed: onze plaatsen waren dubbelgeboekt, gelukkig kon dit eenvoudig worden opgelost en hadden we zelf per persoon 2 plaatsen, heel gechillt. Na 12 uur kwamen we aan in Broken Hill; klein plaatsje ergens midden in de woestijn waar de gemiddelde leeftijd ongeveer 70 was. Na een stop van 2 uur en wat door de stad te hebben gewandeld, stelde helemaal niks voor, ging onze tocht weer verder. Helaas waren er nu wat oudjes opgestapt en waren we onze chille plaatsen kwijt. Zaten voor 2 gasten van minstens 200 kilo per persoon. Na de rest van de trein rit met wat meer moeite overleeft te hebben kwamen we aan in Adelaide. Gingen naar een hostel; Shingo's backpackers, waren letterlijk alleen maar Jappen en Chinezen; was wat minder hadden wel zelf gekookt voor in totaal alweer de 3de keer!
Adelaide - Alice Springs
Het was 07:00 toen we werden opgehaald door " Sandy" de tourguide. Op het moment dat we de bus in stapten dachten we dat het een hel zou worden, het leken allemaal duffe personen te zijn. We hadden het mis.Eerste dag zijn we naar de Flinders Rangers gegaan was echt super mooi, en daarna zijn we naar onze verblijfplaats gegaan; Angrichina een dorp van 9 personen. Hele mooie eerste avond gehad, Don Vinnie (vincent nederlander), Bennieboy (Ben engelsman), Hardcore (Laura) en de rest van onze groep ontmoet. Hadden kampvuurtje gestookt en dozen bier gekocht, prima avondje.
Dag 2 zijn we via de Oodnadatta Track(dirtroad) langs de The Old Ghan Railway, Ochre Cliffs,Lake Eyre,Mount Springs naar William Creek gereden. Was echt super gaaf, eerste wildlife gezien;kangeroo's, Emu's,allemaal soorten hagedissen. Weer een hele leuke avond gehad rond een kampvuur, de groep bleek echt heel gaaf te zijn.
Dag 3 zijn we naar de Opal mijnen van Cooper Pedy geweest. Erg interessant, alles draait daar om Opal. Soort diamant achtige zooooi. Deze avond was de minste van alle, dat kwam niet door de groep, niet door de ONDERGRONDSE accomodatie maar doordat Feyenoord een rampprestatie had neergezet tegen ajax.
Dag 4 via Stuart Highway naar Uluru (Ayers Rock), was echt gaaf om de zon te zien ondergaan met dit rotsblokje in de achtergrond. Ayers Rock was echt gaaf om te zien en erbij te staan, maar toch viel het ons een beetje tegen.
Dag 5 ontbeten met zonsopgang bij Ayers Rock daarna om de rots heen gelopen(9.4 kilometer in de brandende zon!) En uitleg gekregen over de Aboriginals en hun cultuur heel interessant.
Dag 6 De ochtend doorgebracht bij Kata Tjuta ( de olga's); soort van bergenrij midden in de woestijn, heel mooi uitzicht, was erg leuk, Middag naar Kings Canyon gereden.
Dag 7 s Ochtend weer vroeg op om door de Kings Canyon te lopen, was het toppunt van de tour, super mooi. Middag naar Alice Springs gereden.
Het lukt ons niet om de foto's hier up te daten dus de beelden van al deze bijzonderheden komen later, heb namelijk geen zin om dit allemaal te beschrijven.
De Avonden van deze tour brachten we vooral veel bierdrinkend door rond een groot kampvuur en we sliepen in Swags; soort van slaapzak voor je slaapzak. Allemaal leuke spelletjes gedaan; Chubbiebunny; zoveel mogelijk marshmallows in je mond stoppen en na iedere marshmallow chubbiebunny zeggen.De The Box game, lege wijn doos op de grond en die oppakken zonder je armen,handen of knieen op de grond te zetten, na iedere ronde werd de doos kleiner. Alex faalde bij de eerste terwijl Wigger (koning dat het is) tot de 4de van de 6 ronden meedeed.
De groep was echt super vooral don vinnie, ben en laura. Super veel gelachen, plezier gemaakt. Uiteraard was er 1 zure appel,Wiebke (uiteraard een duitser), die liep de hele week in de zelfde kleren, was lelijk, stonk gigantisch en was te stom voor woorden. Gelukkig mocht Alex 3 dagen lang naast haar in de bus zitten.
De tourguide Sandy was echt fantastisch, typisch australische chick (blijkt). Konden echt goed met haar lache. Mooiste momenten waren dat ze met ons mee ging drinken en dus straalbezopen was,omdat ons tempo toch net iets te hard was. Waarna ze de meest idioten dingen ging doen, als in iedereen nat gooien met water om 4 uur 's nachts etc.
Kortom de tour was super, alleen een mega slaap gebrek opgelopen; gemiddeld rond 3 uur naar bed en rond 6 uur weer op...
Omdat ik nu al te uitgeput ben van het typen en het niet meer trek beschrijf ik de afgelopen dagen in Alice Springs maar heel erg kort.
We sliepen met don vinnie en ben op een kamer, heel veel gefeest en gedronken en een aantal hele leuke dames ontmoet.... Verder heeft Alex nog een beetje ruzie gemaakt met wat lokale drugsgebruikende bikerboys(goed afgelopen verassend genoeg) naar het Reptile Centre geweest waar Wigger vrienden heeft gemaakt met een slang van bijna 4 meter. Dat beest kroop letterlijk me shirt in. Vandaag zijn we gaan Quad Biken met gemiddeld 50 km per uur door de woestijn crossen was echt fantastisch. Vanavond, laatste avond in Alice, wordt weer leuk. Moet nu snel gaan want het is hier nu 17.21, oftewel 21 minuten na Beer O'Clock...
Nog 1 laatste opmerking; dit verhaal is weer een boek geworden terwijl ik toch veel dingen niet heb kunnen uitleggen en heb kunnen vertellen, maar voor degene die zelfs zo enthousiast zijn dat ze zelfs dit lezen: Heel veel respect en we zullen een biertje op je drinken!
Alex: +61 4 04914907
Wigger: +61 4 48786922
Hebben nu wel al met zo'n 20 mensen afgesproken in Sydney bij Oud&Nieuw.
Sydney
das egt gaaf! -
30 Oktober 2006 - 08:51
Bob:
He kookhelden,
Drink dan maar een biertje op me:) Leuk om te lezen, juliie zijn goed bezig! Stonk Alex na die 3 dagen naats die Duitse niet net zo hard, Wigger?:P Ben benieuwd naar de foto's!
Have fun there!
Bob.
PS: Mijn nr is +31652054125 -
30 Oktober 2006 - 09:25
Martin:
haha die ali ook altijd ruzie maken he haha maar als ik het zo lees hebben jullie het wel aardig naar jullie zin daar! veel ples nog en het ga jullie goed!PS:ik hoef me nummer niet te geven toch?die weten jullie allebei wel uit jullie hoofd toch?haha tel:06-14378777 hoii kusjes van Prins -
30 Oktober 2006 - 11:56
Nils:
leuk om te lezen dat ali nog niet om ze moeder schreeuwt, kost me 10 euro want ik had gewed dat ie na 2 weken al weer thuis zou zijn.
geniet ervan en hup feyenoord! -
30 Oktober 2006 - 13:24
Mier:
Wigje, geniet ervan! Klinkt echt cool allemaal en waarom zijn het toch altijd Duitsers? Over 2 weekjes gaan Syts en ik naar Tjal, jammer dat jullie zoooo ver weg zitten, dat we niet ook bij jullie kunnen langskomen...
XX Mies -
30 Oktober 2006 - 14:24
Tjak:
haha broerder leukom te horen!! Ga zelf nu ook boijna reizen. Over twee daagjes vloieg ik voor 5 dage nnaar nederland. erg relaxt wordt ook eenaardig grootfeest. feest ze daar en drink ze ook zo afentoe anders wordtr ej nog slank vanal dat typen en lopen.. -
30 Oktober 2006 - 15:48
Josephine:
Heee Wigg!!!
Super om al die verhalen van jullie te lezen.. nog veel plezier daar, geniet ervan!!
dikke x -
30 Oktober 2006 - 16:43
Wouter:
Koningen,
weer een mooi verhaal. Supervet dat jullie me even gebeld hadden, mooi om jullie stem weer te horen en dat er goed geleefd wordt daar. Ik neem aan dat jullie mijn nummer nog hebben dus... Hier gaat alles zijn gangetje, het eerste tentamen is alweer verneukt hahaha, best kut eigenlijk maar ja. Gelukkig ben ik niet de enige, ook ene jongen met een halve afro had hem niet goed gemaakt:'drama' en stephen had nergens wat ingevuld haha, die zat weer lekker naar het plafond te staren..
De dagen bij Bea begin ik al aardig te missen en de traditionele pokeravondjes natuurlijk ook. Dan heffen we maar weer een glaasje op jullie... komende week nog even langs bea gaan, en wig wat was het nummer van je ouders, want er moet wel een keer gechilld worden daar...
ltr jongens,
Wouter -
31 Oktober 2006 - 09:52
Puck Smits:
Hey Wigger (en vriend van wigger:)
Ik wilde ff melden dat ik het super leuk voor je vindt! Ben echt benieuwd naar je volgende avonturen! Heeeel veeel plezier en kijk uit! xxx Puck -
01 November 2006 - 17:23
Daan (zus):
G'day dudes!
Klinkt allemaal helemaal fantastisch, ben onwijs benieuwd naar alle foto's! Succes met de reis naar Cairns en veel plezier daar...ik vond het een shithole :) Cheers! -
02 November 2006 - 12:52
Laser:
mooie shit kerels!wou dat ik een avondje met jullie mee kon zuipen.Geniet ervan lieve padvinders van me!lebber laurens -
04 November 2006 - 11:36
Trudy:
Eindelijk op jullie site, mooie verhalen, zo te zien hebben jullie een super mooie reis. Vind de foto van Roo op skies zeer toepasselijk, prachtig! Geniet ze, groetjes