Wat is het backpacken toch chill - Reisverslag uit Sydney, Australië van alexenwiggerdownunder - WaarBenJij.nu Wat is het backpacken toch chill - Reisverslag uit Sydney, Australië van alexenwiggerdownunder - WaarBenJij.nu

Wat is het backpacken toch chill

Blijf op de hoogte en volg

11 Oktober 2006 | Australië, Sydney

Vlucht
Na afscheid genomen te hebben van al onze familie leden zijn we het vliegtuig ingestapt, zaten allebei op zich wel prima. Alex naast een hele botte Chinees en Wigger had een hele chille nooduitgang plaats. De vlucht duurde erg lang(12 uur) maar was op zich nog wel gezellig omdat we al onze reisgenoten ontmoette. Zijn er 19.

Hong Kong
Uitgeput kwamen we aan in Hong Kong, maar daar stond een briljante Chinees genaamd Charlie Chan ons op te wachten, begon dus meteen goed. Wij met z'n allen de bus in naar ons hotelletje. Wat ons opviel, Hong Kong is echt een gigantische stad heel mooi en interessant, maar toch hadden we beiden het nog net wat mooier verwacht. Het is bijhoorlijk vervuild, zijn veel vervallen gebouwen. Het klimaat is wel redelijk zwaar; het is er heel benauwd. Aangekomen in ons hotel, naja was meer een hok; 1.5 bij 3.5 meter, met een mini badkamer waar je op de wc moest zitten om te kunnen douche, besloten we maar ff een uurtje slaap te pakken en daarna op een daytour te gaan door Hong Kong, we zouden wakker gebeld worden door de receptie. Maar blijkbaar was ghet voor deze chinezen te moeilijk om te telefoon te gebruiken dus hadden we ons verslapen, uiteindelijk viel het wel mee hadden de groep maar een half uur moeten laten wachten.

De tour was echt heel indrukwekkend, eerst langs een tempel heel mooi, daarna naar Hong Kong peak; een grote berg waarvan je heel mooi uitzicht hebt om heel de stad. Daarna gingen we naar een vissersdorpje down town, heel mooi om te zien, maar wel schokkend. De levensomstandigheden van deze mensen zijn echt bizar slecht. Hierna weer de bus in naar Stanley market beroemde markt, stelde eigenlijk heel weinig voor.

Nog ff over de bus, we zaten achterin tussen een groep Zuid Afrikaanse idioten kerels,fantastische kerels, dit was echt een mega groot succes!

's avonds zijn we naar het vliegveld gegaan om te zorgen dat we naar Australie konden. Een vlucht van ongeveer 9 uur, aangekomen werden we onthaald door de staf, op een goede manier gestoorde gast, en een chick.

Direct gingen we de bus in en een beetje touren door Sydney. Nadat we nu al heel veel uurtjes met deze groep hadden doorgebracht werd ons al snel duidelijk dat er veel lache gasten tussen zitten, maar ook een aantal idioten.

De middag hadden we vrij en zijn we maar gaan slapen om de 2 gemiste nachten in te halen, weer is het ons gelukt om ons te verslapen dit keer ongeveer een uur. Nadat ons van tevoren was verteld dat iedereen echt op tijd moest zijn, een heel goed begin dus hehe.

Eerste avond hadden we een bbq op het dakterras heel gezellig, lekker kangeroo gegeten met een lekker Australisch biertje erbij. Na deze bbq gingen we met bijna de hele groep naar een lokale kroeg waar we wel wat uurtjes gebleven zijn en veel biertjes hebben genuttigd.

Zondag zijn we op een boottrip gegaan, bootje gehuurd en 5 uur rondgevaren door de havens van Sydney heel erg vet. lekker biertje en muziekje erbij was helemaal fantastisch. Tot de zon het na 2 uur had opgegeven en het eigenlijk toch wel heel koud werd. Maar toch kon dat niet de pret drukken, hebben ons goed vermaakt en de groep bevalt ons ook prima dus.

"s avonds zijn we naar The Gaff gegaan, backpack restaurant waar we gratis konden eten, zijn daar heel de avond blijven hangen, best prima gefeest. Na afloop hiervan (3 uur 'snachts) dachten wij en onze 2 kamergenoten nog ff gezellig een biertje te drinken bij onze andere groepsgenoten, toen we daar waren kwamen we er achter dat we alle 4 onze sleutel vergeten waren. PROBLEEM
Alex en ik dachten slim te zijn om ff bij de receptie te kijken vor een reserve sleutel, maar op het moment dat ik over het desk heen klom ging het alarm af. Wij zijn maar naar boven gevlucht, matrassen uit de opslag gejat en die in een andere kamer naargelegd om daar dan ook maar de nacht door te brengen. Uiteindelijk is het met een sisser afgelopen, hebben er geen gezeik mee gehad, hoewel we kregen allemaal een waarschuwing van het hotel dat we absoluut geen geluid meer mochten veroorzaken 's nachts.

Maandag was regeldag.
Hebben ervoor gezorgd dat we legaal hier in Australie mogen blijven, hebben bankrekening geopend, een of andere medicare geregeld, sofi-nummer aangevraagd. Hier waren we wel de ochtend mee bezig.

's middags zijn we naar de car market gegaan, hebben hier 2 nederlandse gasten ontmoet die afgelopen jaar zijn rondgetrokken, echt hele lache gasten met hele mooie verhalen, er staat ons nog heel veel te wachten! Nadat we bij de carmarket zijn geweest hebben we besloten dat we vooralsnog geen auto gaan kopen, we gaan eerst is kijkne hoe het zonder vergaat.

"s Avonds zijn we met deze groep en die 2 gasten gaan eten bij een lokaal eettentje heel gezellig, verder neit heel bijzonder.

Dinsdag zijn we op trip geweest naar de Blue Mountains, best mooi om een keer geweest te zijn maar verder neit heel bijzonder. Aan het eind van de dag hebben we onze eerste kangeroo gespot.
's avonds, laatste avond zijn Alex en ik met 3 gasten naar de Mac gegaan en daarna gingen we weer naar the Gaff, dinsdag is feest avond in Sydney. Het was echt fantastisch, van 9 - 10 gratis bier en echt heerlijk kunnen feesten, de muziek was ook goed! Waren uiteraard ook nog allemaal leuke spelletjes op het podium, details blijven dit keer uit.

"s nachts hebben wij het weer voor elkaar gekregen om het alarm af te laten gaan, Alex, Tony en ik waren beniewd waar de alarm sensor nou precies zat en hebben die grens dus weer iets overschreden. We zijn maar heel snel naar onze kamer gevlucht en hebben net gedaan alsof we van niks wisten. Zijn vanochtend wel heel erg snel met onze spullen weg gegaan uit het hostel. Hebben dus wederom geen gezeik gehad.

We hebben ons nu maar ondergebracht in het hostel Harbour City, zitten met Tony en Rafael op een kamer, toch wel de chillste gasten van onze groep. De introductie dagen zijn afgelopen dus er is ook geen sprake meer van onze groep, hoewel we met veel gasten nu wel in het zelfde hostel zitten.

Wat ik wel nog ff moet vermelden is dat iedere groep altijd wel rotte appels heeft, zo ook de onze. Der waren een aantal vrouwen bij die voor geen meter spoorden, liepen alleen maar te zeiken, en waren gewoon ontzetten irritant. Dit hebben we hun natuurlijk ook wel laten weten met af en toe een scherpe opmerking. Wie gaat er dan ook als 27 en 31-jarige vrouw mee met een groep jonge gasten.
Van de 19 mensen uit onze groep zijn er zo 8 echt super chill, daar zullen we dan ook nog zeker contact mee houden.

Laatste opvallende opmerkingen:
- we hebben het tot nu toe hier, bijna vaker koud dan warm gehad, valt toch wel beetje tegen, weer is op zich best prima 20 graden, licht bewolkt maar het waait heel hard.
- SIM Kaart van Wigger is gecrasht, daarom ben k dus al niet bereikbaar Edje...
maar ga vanmiddag ff nieuwe kopen nummer volgt nog wel.Ook Alex gaat een australisch nummer aanschaffen, deze volgen binnekort nog wel.

Toekomst:
Morgen gaat Wigger mee met een surf trip, Alex gaat zich bezighouden met het plaatsen van wat foto's. We zijn van plan om tot zondag hier in Sydney te blijven en om dan met een tour het binnenland in te gaan richting Alice Springs.

Na dit was dan ons 2de berichtje, ben nu helemaal uitgeput van het typen en nadenken, dus we gaan nu maar ff lekker chillen in eht park!

• 11 Oktober 2006 - 06:20

Justin:

Okee das tog ff vet heee :) en is er al iemand gebeten door een lekker slangetje? haaaaaaaaha later jonges viel spaß

• 11 Oktober 2006 - 07:36

MARINA:

Wat een hoop verhalen al de eerste dagen.Moet ik een wekker opsturen.............
    LIEFS

• 11 Oktober 2006 - 08:22

Robert Jan:

He alex en wigger,
    Mooie verhalen... Top dat jullie het alarm systeem hebben getest! Geniet van jullie reis en maak er wat moois van. Alli helaas dat ik niet bij jou afscheidsparty was, hoorde dat het wel mooi was!

geniet,
    Robert Jan

• 11 Oktober 2006 - 10:58

Mattie:

Kanonnen chill zeg.!!! mooie verhalen!!! Hoop nog meer van dit soort bercihten te lezen...

• 11 Oktober 2006 - 12:00

Martin:

prachtig geschreven wigger.dat verhaal dat 2x het alarm afging vind ik nog wel het mooist haha en hoop nog vele avonturen te horen hoiii

• 11 Oktober 2006 - 14:48

Broer:

He broeder en alex, Leuk om wat van jullie te horen. zoals verwacht zorgen jullie voor wat sensatie daar in het vere continent. Heb er vertrouwen in dat het een mooie 8 maanden gaan worden als ik zo jullie eerste echte verhaal lees! Wig, heb je wel lekker kunnen slapen in hoongkong waren de bedden daar niet de helft van jou lengte? Zoals vertwacht hebben jullie je ook verslapen (alex weet niet of dat vaak bij jou gebeurd/weet alleen wel dat je vaak te laat kwam/komt) Mara wig ik had niks anders van je verwacht , haha feest ze en drik er nog vele biertjes. Jullie zaten trouwens met de ouders van een clubgenoot van mij in het vliegtuig zowel naar hongkong als naar sydney. Verder heb gisteren luis en karla en maxime gesproken waren hier even langsgekomen voor de lunch(oom en tante en nichtje) zijn erg benieuwd naar hoe jullie het hebben.

succes daar!

x Tjalling

• 11 Oktober 2006 - 14:56

Wouter:

Klinkt erg mooi allemaal jongens.. lekker bezig weer. Zo nu en dan je verstand gebruiken zit er weer niet bij merk ik ;)... veel plezier nog en blijf schrijven.... x

• 11 Oktober 2006 - 17:22

Mies:

Hai Wigje (en Alex),
    Dat klinkt allemaal echt fantastisch! Leuk dat jullie al lache mensen hebben ontmoet en al veel gezien en gedaan hebben. Geniet van deze vakantie stemming! Wat een grap trouwens van dat alarm... Werk nog steeds leuk en interessant, maar als ik dit hoor wil ik ook weer weg.....
    Veel liefs x Mies

• 12 Oktober 2006 - 10:41

Daan:

Wat een prachtige verhalen! kan natuurlijk ook niet anders! klinkt echt goed goddelijk! naja hoop gauw weer iets te horen en stuur dat nummer ff door, dan neem ik binnenkort ff contact met jullie op om jullie stemmen weer eens te horen! ik ga weer verder met zuipen want ik doe bijna niks anders meer!!!

hele dikke kus en lebber!

Daan

• 13 Oktober 2006 - 08:03

Jane:

Vond die wc nogal luxe; keurig betegeld en een douche om af te spoelen.Hier ga je vast nog een keer naar smachten! Wacht maar op de eerste hurkgelegenheid zonder wcpapier haha. Leuk alle foto's bij jullie verhaal.Veel plezier maar dat zal geen moeite kosten zo te lezen.

• 15 Oktober 2006 - 21:03

Daan (zus):

Even voor alle duidelijkheid, er worden reacties geplaatst van 2 "Danen", ikzelf en vriend Daan. Het bovenstaande bericht is niet van mij maar van de vriend. Sorry daan, moest t ff rechtzetten want ik kreeg mn moeder al op mn dak dat ze het toch wel jammer vond dat ik zo nodig moest zeggen dat ik niks anders deed dan zuipen :p Haha, maar goed, ben blij dat jullie het naar je zin hebben boys! Is het nog gelukt met de was :p Foto's zijn ook onwijs grappig, ik heb bijna precies dezelfde :) Nou succes met alles regelen en we houden contakt! dikke kus je zus

• 22 Oktober 2006 - 13:23

Martijn:

yo wigger!
    mooi om te lezen dat jullie daar vermaken. kan ook niet anders, is zo vet!!!
    als je nog inspiraties wil op doen waar je heen wilt gaan ofzo, kan je altijd nog effe op mijn site kijken www.bekke.waarbenjij.nu
    veel plezier gasten

• 22 Oktober 2006 - 13:55

Wouter:

he jongens, alles lekker?
    Ik heb even een mededeling buiten dit artikel om: Feyenoord 0 - 4 Ajax (!!!!!!!!!)

• 28 Oktober 2006 - 18:02

Robbert:

Hey ali en wigger!!!

Nou te zien aan de foto´s en verhalen is het fucking bot. Ik kan niet w8ten op een ander bot verhaal.

Viel spass leute