Lachen, Gieren, Brullen in LOTR Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van alexenwiggerdownunder - WaarBenJij.nu Lachen, Gieren, Brullen in LOTR Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van alexenwiggerdownunder - WaarBenJij.nu

Lachen, Gieren, Brullen in LOTR Nieuw Zeeland

Blijf op de hoogte en volg

03 Maart 2007 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Zooo, weer tijd voor een verhaal. En dit keer is het feest, Alex en ik allebei een apart verhaal, over onze individuele reis in Nieuw Zeeland. Vergeet dus ook niet bij die van Alex een kijkje te nemen. Nog bedankt voor alle reacties en mailtjes de laatste tijd, altijd leuk om ff te horen hoe jullie het allemaal hebben in NL.

Aangekomen in Nieuw Zeeland hosteltje geboekt en direct maar is rondgelopen daar. Auckland niet echt speciaal, conclusie was al snel; Zo snel mogelijk weg hier.

De dag erna kwam een kerel naar Nieuw Zeeland die ik met kerst in Sydney had ontmoet, Joost. In mijn hostel had ik direct ook al een gast en chick leren kennen die een auto gingen huren. Na een geslaagde tequila party etc. vroegen ze of Joost en ik met ze mee wouden. Wij met hun afgesproken dat we eerst ff een bustrip naar het noorden zouden doen om daarna bij hun aan te sluiten.

Bay of Islands / Cape Reinga
Het noordelijke deel van noord NZ, hele mooie stukjes natuur. Zo heb je bij Cape Reinga het punt waar de Tasman Zee en de Pacific samen komen, wat wel een spectaculair beeld geeft, bovendien was dit ook een heilige plaats voor de Maori, het originele volk van NZ. Ik heb 2 nachten doorgebracht in Pahia (bay of Islands), fantastische tijd gehad met Joost, Justin (NARLY DUDE) en Alex ook. Het alleen reizen was nog neit gelukt, zaten in zelfde bus. Het hoogtepunt van deze trip moet toch wel het zandboarden zijn geweest, echt kicke! Beetje met een bodyboard duinen af boarden.GOEIE SHIT!

Terug in Auckland wilde joost en ik direct weer weg, maar konden Neil en Juli niet bereiken dus hadden maar weer een bus geboekt. Volgende dag dus met de bus naar Coromandle, noord oost van NZ. Uiteraard zat alex ook weer in de bus. Via Thames, Hot Water Beach (kuiltje graven en je hebt een prive bad van zo'n 40 graden.) en Cathedral Cove uiteindelijk aangekomen in Whitianga, na ook nog een wijnproef shizzle gedaan te hebben. UIteraard kwamen we daar Neill en Juli tegen, dus hadden maar besloten de bus pas is niet te gaan gebruiken en lekker met hun mee touren.

1 nacht in Whitianga gebleven, naja dat was het idee maar een maat van Joost in Nederland, daar weer een maat van en dan daarvan de oom, volgen jullie het nog? Bleek in Matarangi te wonen, 40km buiten Whitianga. Joost en ik hadden een mooi plan bedacht om daar naartoe te gaan liften en dan daar de nacht door te brengen. HEt was echt fantastisch, hadden een lift van een local die ons ff een tour gaf, toen we bij die kerel zijjn huis aankwamen bleek het een miljonair te zijn. Werden verwelkomd met een lekkere steak, salade, friet. En de hele avond gratis bier. Om vervolgens bij de thuisbioscoop te gaan tukken... Dit was echt fantastisch, Gerald (die kerel) had ook een maat uitgenodigd en beide spoorden echt voor geen meter. Echt hele vette shit.

Volgende dag bij Neil en Juli in de auto gestapt om maar is lekker naar Rotorua te touren. Wat een schijtende stink stad is dat, ey! Niet normaal man. Was wel lache daar neit van. Hier ook even een geizertje mee gepakt. En uiteraard geZORBT. Zorben is in een opblaasbal de berg afrollen. Ik vond het eigenlijk zwaaaaaar tegen vallen, had echt zieke shit verwacht maar was eht eigenlijk totaal niet. Saaie kleine heuvel...

Na Rotorua zijn we door gereden naar Tokoroa, klein dorpje maar daar woont een maat van Joost. Goede avond gechillt en gezopen bij die maat. Echt een hele goede gast. Met een lichte kater de volgende dag op stap naar Raglan. Was eigenlijk niet heel speciaal enige was dat de stranden zwart zand hadden, maar dat was het dan wel weer.

Na raglan was het de beurt aan WAITAMO CAVES!!! echt hele wicked shit! Beetje abseilen zonder wat te zien een grot, met hier en daar wat Glow worm's, beetje gecaved door de grotten, van watervallen afgesprongen om deze daarna weer te beklimmen. Dit was echt hele vette shit. Shennan Kraft bedankt! Shennan is de chick die op de folder had geschreven dat dit de reden was voor haar NZ bezoek, en ik moet zeggen als het waar was, was het niet eens zo'n slechte reden. HEt was namelijk eecht goede shit!

ZOOOO het verhaal begint alweer angstaanjagend lang te worden, zal me best doen maar even alleen de hoogte punten te beschrijfselen.

TONGARIRO CROSSING
Wandeling van zo'n 7 uur door het nationale park, eigenlijk LOTR gebied; Mordor is hier gefilmd. Wij vonden 7 uur berg op en af beklimmen niet genoeg en Neill en ik hadden dus besloten Mount Doom ook daadwerkelijk te gaan beklimmen. Mount Doom als je nog kan herinneren uit lord of the rings, is een vrij steile vulkaan met alleen maar losse stenen. Het beklimmen was dan ook ziekelijk zwaar, want bij iedere stap zakte je weer 800 meter naar beneden...
Dan denk je wat loopt die zak nou te klagen, hij is er in ieder geval. Ja dat klopt maar wij hadden ook nog eens de mazzel dat het weer echt perfect was. Heerlijk om zo'n berg te beklimmen als het begint te stormen als je bijna boven bent!
Toch was de crossing echt super super vet.

Wellington / Lord of the rings.
Na de crossing zijn we richting wellington gereden onderweg nog gestopt bij de overblijfselen van:
Helmsdeep
Rivendell
River of Anduin
Isengard
en nog heel wat andere filmplekke van Lord of the rings.

Verder zijn we in Wellington nog naar de X-games gegaan en hebben we hier goed gefeest. Wellington was een hele vette stad!

Zo dit was het wat betreft het Noord Eiland!

ZUID EILAND

ABEL TASMAN
Wat is het leuke aan het reizen met een auto, nou je kan letterlijk overal stoppen en de nacht doorbrengen waar je wil.Dit hebben we dus ook iedere keer goed gedaan.Vooral plaatsen emt verboden te kamperen bordjes deden het goed bij ons.

Abel Tasman was echt heel erg gaaf, hier een beetje rondgelopen nog langs Split Apple Rock, wat zeehonden etc. Echt mooie shit.

Na Abel Tasman had ik het wel weer gehad met Neill en Juli dus had ik weer besloten de Magische bus op te zoeken. Joost had ongeveer ook het zelfde plan.

Via de dooie stad Greymouth kwamen we met de magische bus aan in Franz Jozef. Waar zich je raad het al de Franz Jozef Glacier bevindt. We zaten hier in een heel leuk hostel met mooi vrouwelijk gezelschap dus we hadden maar besloten dat we de glacier niet gingen beklimmen en van dat geld dus maar dozen bier haalde en de Spa opzochten. Heel relaxt. Bovendien wilde ik de glacier ook niet op omdat ik het in Noorwegen al had gedaan met me ouders, en ik deze keer niet me Papa gehad zou hebben om me leven te redden als ik de glacier weer in zou donderen!

Na franz Jozef was het de beurt aan Wanaka, wat een relaxte stad is dit! Hele dag aan het meer gezeten in het zonnetje met allemaal mensen en zo dan ook ons eigen feestje gecreerd. Echt toppie.

Na Wanaka was het de beurt aan Queenstown. De actie stad ter wereld, waar je kan bungee-en,raften, river boarden, luge-en. Maar na wat financiele tegenvallers besloot ik hier niks te doen, naja in eerste instantie. De bus chauffeur vond me maar een dwaas net als vele anderen waardoor ik me heb laten overhalen om de Nevis Highwire Bungee te doen. Een sprongetje met een elastriekje om je enkels van zo 170 meter, waarbij je dus 140 meter naar beneden duikt. zieke shit.
In Queenstown heb ik echt een top tijd gehad, maar ik vond het uitgaan hier enigzins tegen vallen, terwijl het zogenaamd de party plaats had moeten zijn...

Vervolgens was het de beurt aan Dunedin, hier kwam ik joost weer tegen en die had letterlijk geen rooie cent meer. Wat doe je als je geen geld hebt... al je buitenlands geld op een hoop gooien en naar het wisselkantoor. Met 5 US dollar, 10 Aus dollar, 40 hong kong dollar en een paar euri wist hij dan toch geld voor een slaapplek bij elkaar te sprokkelen. Dunedin was eigenlijk een saaie stad met een dode sfeer. Toch een mooie tijd gehad.

na Dunedin ging ik met joost naar Oamaru, klein dorpje waar eigenlijk nooit iemand naartoe gaat, wij wel dus... Hier dozen bier gekocht en we gingen bij zee zitten. We waren neit alleen, zaten net, werd ik ongeveer belaagd door Brutus. Een of ander wilde zeehond die ons bier wou hebben.. Mooi niet dus! MUHAHA
In de avond hier weer naartoe gegaan en kwamen hier een hele pinguin kolonie tegen, wat een fantastische wezens zijn dat!

Lake Tekapo was de volgende halte, hier heb ik ook weer lekker gechillt bij het meer in het zonnetje. Heerlijk. Jullie kijgen nu vast de indruk dat ik niks gedaan heb en niks gezien heb. Maar heb eigenlijk onderweg alles gedaan en gezien!

Christchurch was eigenlijk weer een dode stad dus na hier 3 uur hebben doorgebracht ben ik met joost naar Kaikoura gegaan om daar maar is 4 dagen te chillen. Kaikoura was echt het hoogtepunt van mijn NZ trip, in een fantastisch hostek met zwembad,spa, bbq etc was het helemaal top. Het publiek in het hostel was ook echt fantastisch.... Nog wat relaxte locals ontmoet en wat leuke dames.

Hoogtepunt Kaikoura was uiteraard de Whale Watch. Alle Jezus wat zijn die beesten grooooot. Ik dacht dat ik een grote knul was maar de penis van een SpermWhale is zelfs groter dan ik, SCHANDALIG! Hebben heir een aantal spermwhales gezien (potvissen) van een meter of 20, wat reuze albatrossen: Groot uitgevallen zeemeeuwen met een vleugelspan van 3.5 meter. En een horde dolfijnen, stuk of 300 van die beestjes.

Verder nog wat dingen die neit in het verhaal paste omdat het anders te lang zou worden of niet zo fantastisch mooi vloeiend...

- Bij Baldwin Street geweest, steilste straat te wereld
- Bij de Pancake Rocks geweest
- kaasfabriek bezocht
- 2 nachten doorgebracht op een Crime Scene, hostel waar een paar uur voordat ik incheckte een vrouw bijna was verkracht en vervolgens een aantal keer was neergestoken...

- nog wat vulkaantjes bezocht
- Kauri bossen, gigantische bomen van 1000-den jaren oud.
- Hole in the Rock bezocht
- watervalletjes meegepakt
- Rotterdamse bakker tegen gekomen, blijven de best bakkers van de wereld, was ook een dikke feyenoord fan!
- ongeveer 25 keer van de 31 dagen Instant Noodles naar binnen gewerkt.
- en heel wat locals ontmoet. Kiwi's (inwoners van Nieuw Zeeland) zijn echt fantastische mensen, heel aardig, behulpzaam, in voor een biertje. Goede mensen!

Labib even die oogjes omhoog werpen en je hebt een korte samenvatting, verder nog de hoofdlijnen:
- Walvissen,dolfijne,albatrossen beseft.
- gebungeejumped
- met pinguin gespeeld
- abel tasman bezocht
- glacier van een afstand bekeken, niet beklommen
- Veel lord of the rings plaatsen gezien
- tongariro crossing gedaan
- zwarte stranden beseft, geizer, gezorbt.
- Nog bij wat locals geslapen, gratis gegeten, gedronken.
- zandboarden, cape reinga, hot water beacht, cathedral cove gecheckt.
Zo dat was het wel weer!

- De Waitomo Caves foto's komen zsm

Nou dit was het wel weer wat betreft mijn Nieuw Zeeland avontuur. Ik vond het echt fantastisch eigenlijk nog mooier en leuker dan Australie tot nu toe. Wil er zeker nog is naar terug.

Toekomst visie: Even naar Tasmanie met alex, dan great ocean road rijden en uiteraard surfen in Torquay, dan werken in adelaide. En dan wordt de rest van mijn trip lekker reizen, surfen, chillen aan de westkust!

• 03 Maart 2007 - 05:04

Alex:

klinkt goed big man bobbie, zo te lezen jij ook zeer vette tijd gehad! Nu maar is tazzieland gaan bereizen.
    cheers

• 03 Maart 2007 - 08:43

Joyce:

hee ouwe gek!
    super leuk om je verhalen te lezen, wat heb jij het fantastisch!moet je echt van genieten hoor...zou willen dat ik zoiets kon doen!Je bent veranderd in een blonde god zie ik...we missen je wel hoor..have fun!!kus joyce

• 03 Maart 2007 - 10:11

Anne:

Hi Wigger,

weet niet of je wel weet dat ik altijd deze mails van je krijg (en of je nog weet wie ik ben), maar vind het echt leuk om je avonturen te lezen haha! Mijn plan was/is namelijk ook om naar Australië te gaan (over 1,5 jaar)..
    We zullen zien.

Veel plezier nog!
    Groetjes, Anne

Bindels. Voor als je het echt niet meer weet =)

• 03 Maart 2007 - 12:03

Puck:

Oh ik ben zo jaloers! (ik als lord of the rings freak!) Vind het echt niet leuk haha;)! Nee hoor geniet ervan:D en het was weer 'botte shit' om te lezen hehe;) Kus Puck

• 03 Maart 2007 - 14:47

Tjalling:

He broerder! Mooie maandje weer, goed om te lezen! Over iets meer dan maand kom ik je ff een maand vervelend dus wordt gezellig! Ben benieuwd wat en hoe!! Olivier is er dan ook die vliegt een deze dagen naar sydney om dan de west kust te gaan bezoeken met zijn plankje.. tot snel en succes daar! x

• 03 Maart 2007 - 14:50

Tjalling:

Ps. ben je rob vd Valk en meike hijenens toevallig tegen gekomen zij lopen stage in taupo.. verder is een berend (broer van een vriend van me uit den haag) daar ook aan het rond trekken.. en een marjolijn uit groningen zit ook daar ergens in de buurt.. Moet niet veel gekker worden ga je naar andere kant van de wereld en kom je nog bekende tegen..

• 04 Maart 2007 - 19:23

Jane:

Wat een rottige 'vakantie' Wig!!Nooit gedacht, 18 jaar geleden toen ik je poepluier verschoonde, dat je in 2007 jezelf te pletter zou springen aan een elastiekje...mafkees! Maar wel errrrug mooi. Liefs ook van hooligan Karel, Jane

• 05 Maart 2007 - 23:40

Tony:

Wiggie!!! Vette shit die bungeejump man en lachen verhaaltje! Maar wil je voortaan geen fotos van ansichtkaarten maken, want dan weten de mensen thuis niet wat waar is en wat niet (zie mijn site hahah!!!) Ik zie je vast hier nog, zou lachen zijn!!! Chillllll Tony

• 08 Maart 2007 - 09:34

Lousje:

Haaai Lieverd!!!
    Vind het echt super leuk om al je verhalen te lezen! Echt een avontuur zeg! Het is zelfs een avontuur om te lezen, haha! Laat staan om alles echt mee te maken! Ik mis je wel echt hoor!!! We mailen snel! Dikke kusjes en knuffels! Lousje